dilluns, 20 de març del 2017

SESSIÓ 3. CUIDEM L'ATMOSFERA: L'AIRE QUE RESPIREM.

La sessió d'avui estarà destinada a conèixer una mica més l'atmosfera. La Terra és l'únic planeta, conegut fins ara, en tot l'Univers que disposa d'una atmosfera creada fa milions d'anys que permet que en la seva superfície hi hagi vida. Tot això gràcies a la concentració i combinació de gasos i a la temperatura a la que es troba l'atmosfera, el nostre mantell protector...

Però des de fa un temps l'home li està canviant la seva fesomia i això pot provocar a llarg termini una situació que faci que la vida tal com la coneixem avui en dia, pugui modificar-se, desapareguin éssers vius, i el nostre relleu sigui modificat per l'acció dels agents atmosfèrics.

Anem a conèixer una mica més l'atmosfera de la mà d'un expert meteoròleg, l'Albert Borràs, de l'observatori meteorològic de Pujalt , que mitjançant una sèrie d'experiments ens ajudarà a descobrir una mica més la capa de l'aire que ens envolta.






















- Per fer aquesta activitat pujarem al laboratori on es farà un taller d'experiments meteorològics i us explicarà la seva relació amb el medi ambient.

Cal que durant les explicacions prenguis apunts.

Una vegada finalitzada la sessió passa en net els apunts seguint la següent estructura:


Nom de l’experiment
Dibuix








Descripció
Relació fenomen explicat i problemàtica medi ambiental


On es pot produir aquest fenomen
Conseqüències




















- Escolliu un dels experiments utilitzant la tècnia del WORRYWILLIE i feu-ne una INFOGRAFIA amb el Piktochart. La INFOGRAFIA ha de contenir tota la informació de la fitxa. Aquesta infografia l’haureu de presentar en el  congrés. Cal que un cop l’hagueu fet, tots els components del grup la tingueu.

- Feu una aportació  per grup al Fòrum sobre l'activitat que hem realitzat avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada