dimarts, 4 d’octubre del 2016

SESSIÓ 2. ANIMALS EN PERILL D'EXTINCIÓ


ANIMALS EL PERILL D'EXTINCIÓ.

Els últims 500 anys l'activitat humana ha causat l'extinció de 816 espècies. Només des del segle XVIII han desaparegut 103 espècies, una xifra cinquanta vegades superior al seu ritme natural d'extinció. Segons la Unió Mundial per a la Naturalesa (UICN), un de cada deu ocells i el 25% dels mamífers figuren en la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de Desaparició, mentre que dos terços d'altres espècies també hi consten sota l'epígraf de "en perill". L'extinció d'animals s'ha accelerat els últims 200 anys com a conseqüència directa o indirecta del creixement de la població humana, el malbaratament dels recursos naturals i els canvis associats al medi ambient. Es tracta, dissortadament, d'un fenomen més greu del que preveien anys enrere els conservacionistes.

Us hi heu fixat? Pot ser que estiguem veient animals que d'aquí molt poc temps, per culpa nostra els nostres fills i néts no puguin veure...
I això no és un fet que ens caigui molt lluny!! A casa nostra tambe tenim anumals que estan apunt de desaparèixer si no hi posem remei.

Anem a continuar preparant-nos pel Congrés "Save the World" i avui estudiarem alguns dels animals de casa nostra que estan en perill d'extinció. 

A la taula que hi ha a sota, estan escrits els noms, (científic i comú), de les espècies d'animals en perill d'extinció dels Països Catalans.



Nom científic
Nom vulgar

PEIXOS
RÈPTILS
MAMÍFERS



Nom científic
Nom vulgar

AUS




































Si cliqueu a sobre del nom, podreu anar a la web que us informarà sobre les característiques de l'animal.

-  D'aquesta llarga llista n'escolliu 8 entre tot el grup i apliqueu la tècnica del Worrywillie per tal d'escollir l'animal que treballareu. (Ompliu la fitxa que us han entregat per tal de fer l'exercici d'escollir l'animal).

- Un cop hagueu escollit l'animal feu un Ppt on mostreu la informació següent que heu de buscar a través de la xarxa:

nom científic/ nom vulgar / distribució / hàbitat / descripció / alimentació / reproducció / estat de conservació / amenaces i protecció.

Aquest document penseu que l'haureu d'exposar el dia del Congrés.